Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

Ajánlataink a termékre

 

Fiproxil Spot-On Macska 3x0, 5ml

4 090 Ft
+ 980 Ft szállítási díj
3 napon belül
irány a bolt »
okosgazdi.hu
Termékleírás
A készítmény jellemzőinek összefoglalója:
1. Az állatgyógyászati készítmény neve: Fiproxil spot-on kutya 100 mg/ml rácsepegtető oldat M. A. U. V.
2. Minőségi és mennyiségi összetétel (1 pipetta tartalmaz):
FIPROXIL SPOT-ON MACSKA 0,5 ML/PIPETTARácsepegtető oldat óriás macskáknak
Hatóanyag:
Fipronil 50,00 mg, Segéd-és vivőanyagok:Butil-hidroxianalizol 0,10 mg, Butil-hidroxitoluol 0,05 mg, Etanol 0,05 ml, Vivőanyag: ad 0,5 ml
A segédanyagok teljes felsorolását lásd: 6.1 pont
3. Gyógyszerforma: Rácsepegtető oldat
4. Klinikai jellemzők:4.1 Célállat fajok: macska4.2 Terápiás javallatok célállat fajonként:
Bolhák és kullancsok okozta fertőzés gyógykezelésére és megelőzésére. A készítmény alkalmastovábbá Trichodectes canis, Heterodoxus spiniger (Európában nem honos), Linognathus setosus(tetvek), Cheyletiella spp. (ragadozó atkák) elleni védekezésre és bolha okozta allergiás bőrgyulladás(FAD) kezelésére és megelőzésére. Segítséget nyújt a rühatkák által okozott fertőzöttség leküzdésében. Hatékony a Lyme betegség vektora, az Ixodes ricinus ellen is.
4.3 Ellenjavallatok:
Nem alkalmazható 8 hetesnél fiatalabb és/vagy 2 kg-nál könnyebb állatokon. Nem alkalmazható beteg (szisztémás betegségben szenvedő, lázas) ill. lábadozó állatoknál. Nyulakon tilos alkalmazni, mert súlyos mellékhatásokat és elhullást okozhat.
4.4 Különleges figyelmeztetések minden célállat fajra vonatkozólag:
El kell kerülni, hogy a készítmény az állat szemébe jusson. Amikor a készítményt tetvek okozta fertőzés kezelésére használjuk, a fertőzött állattal érintkezésben kerülő összes többi állatot is egyidejűleg kezelni kell. A Fiproxil spot-on rácseppentő oldat M. A. U. V. nem gátolja meg a kullancsok megtelepedését, viszont a kullancsok az infesztációt követően 24-48 órán elül elpusztulnak, rendszerint anélkül, hogy vért szívtak volna, ezáltal minimálisra csökkentve a fertőző betegségek átvitelének lehetőségét. Az elpusztult kullancsok vagy maguktól leesnek, vagy egy finom mozdulattal eltávolíthatók. A készítmény hatékonyságát nem befolyásolja, ha az állatot nem kevesebb, mint egy órával kezelés előtt fürdetjük, vagy samponozzuk. Bolha okozta allergiás bőrgyulladás (FAD) kezelésekor az allergiás beteg kutya és ugyanabban a háztartásban levő többi kutya havonkénti kezelése ajánlott.
4.5 Az alkalmazással kapcsolatos különleges óvintézkedések:
A kezelt állatokra vonatkozó különleges óvintézkedések:A készítményt olyan helyre kell applikálni, ahonnan azt az állat nem tudja lenyalni, és gondoskodni kell róla, hogy az állatok egymást se tudják nyalogatni a kezelés után. Ne fürdessük/úsztassuk az állatot a kezelés utáni két napon belül. A heti egy alkalomnál gyakoribb fürdetés kerülendő, mivel nem ismert, hogyan befolyásolja a készítmény hatékonyságát. Egy-egy kullancs megtapadhat az állaton, ezért a fertőző betegségek átvitelét nem lehet teljesen kizárni. Ajánlott az állat tartózkodási helyét is kezelni megfelelő ektiparazitikummal. Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó különleges óvintézkedések:A készítmény nyálkahártya-és szemirritációt okozhat, ezért el kell kerülni, hogy szembe vagy szájba jusson. Az alkalmazó, illetve az állat ektoparazitikumaokkal vagy alkohollal szembeni ismert túlérzékenysége esetén kerülni kell az érintkezést a Fiproxil termékkel. El kell kerülni, hogy a tubus tartalma a bőrre jusson. Ha ez mégis megtörténik, szappannal és vízzel alaposan kezet kell mosni. Ha véletlenül szembe kerül a termék, akkor tiszta vízzel alaposan ki kell mosni. A készítmény használata után kezet kell mosni. Amíg az alkalmazás helye szárazzá nem válik, addig a kezelt állatokat nem szabad simogatni és a gyerekeket nem szabad engedni játszani velük. Ezért javasolt az állatokat kora este kezelni, továbbá nem szabad hagyni, hogy a frissen kezelt állatok gazdáikkal, főként gyermekekkel együtt aludjanak. A kezelés alatt nem szabad dohányozni, enni és inni.
4.6 Mellékehatások (gyakoriság és súlyossága):
Ha a készítményt az állat lenyalja, rövid ideig nyálzást figyelhetünk meg, amit leginkább a vivőanyag okoz. Rendkívül ritkán az applikáció helyén átmeneti bőrreakció (a bőr elszíneződése, szőrhullás, viszketés, kipirosodás) alakulhat ki. Kivételesen nyálzás, átmeneti idegrendszeri tünetek (hiperesztézia, depresszió) viszketés, szőrhullás, hányás és légzőszervi tünetek fordulhatnak elő. A termék túladagolása kerülendő.
4.7 Vemhesség és laktáció idején történő alkalmazás:
Laboratóriumi vizsgálatok nem mutattak ki teratogén vagy embriotoxikus hatást. A termék biztonságosságát tenyésztésre szánt, vemhes és szoptató szukákon ellenőrizték, amelyeket a maximális ajánlott adag legfeljebb háromszorosának megfelelő mennyiséggel kezeltek. Alkalmazható vemhesség és laktáció idején.
4.8 Gyógyszerkölcsönhatások és egyéb interakciók:
Nem ismertek
4.9 Adagolás és alkalmazási mód:
Alkalmazás módja: Rácsepegtetés.
Adagolás:
A minimálisan ajánlott adag 6,7 mg fipronil/ttkg. Az állat testsúlyának megfelelő kiszerelést alkalmazva. Havonta történő kezelés ajánlott olyan területeken, ahol a bolhával illetve kullanccsal fertőződés veszélye nagy, ha a kutya bolhaallergiás ill. hipoallergén és lágyító samponokkal gyakran fürdetett kutyák esetében. Azokon a területeken, ahol kisebb a bolhákkal történő fertőződés veszélye és nem fordul elő kullancs, a Fiproxil rácseppentő oldat használata 2-3 havonta elég. Sarcoptes scabiei var. canis okozta rühösség gyógykezelésére többszöri ismételt kezelés szükséges. Két kezelés között legalább négy hétnek kell eltelnie, mivel a készítmény ártalmatlansága nem igazolt ennél rövidebb időközönként való alkalmazás esetén. Alkalmazási útmutató: Tartsuk a tubust a hegyével felfelé, majd csavarjuk le a kupakot. A gerincvonal mentén, a lapockák között hajtsuk szét a szőrt, hogy a bőr láthatóvá váljék. Helyezzük a tubus hegyét közvetlenül a bőrre és nyomjuk meg a tubus hasát többször. Nagyobb testű kutyáknál a gerincvonalon több helyre applikáljuk a tubus tartalmát, hogy elkerüljük az oldat lecsorgását. Csak olyan helyre applikáljuk a készítményt, ahonnan azt az állat nem tudja lenyalogatni. El kell kerülni, hogy a készítmény az állat szemébe vagy szájba jusson. Fontos a pontos adagolás betartása!
4.10 Túladagolás (tünetek, sürgősségi intézkedések, antidotumok) ha szükséges:
A nemkívánatos hatások megjelenésének kockázata növekedhet túladagoláskor, ezért az állatokat mindig a testtömegüknek megfelelő méretű tubussal kell kezelni!
4.11 Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: Nem értelmezhető.
5. Farmakológiai tulajdonságok:
Farmakoterápiás csoport: ektoparazitikumok külsődleges alkalmazása, állatgyógyászati ATC kód: QP53AX15
5.1 Farmakodinámiás tuljadonságok:
A fipronil a fenilpirazolok családjába tartozó inszekticid és acaricid szer. Kölcsönhatásba lép a GABA-kapus kloridoion csatornákkal, ezáltal blokkolja a kloridionok pre-és posztszinaptikus áramlását a sejtmembránon keresztül. Ez központi idegrendszeri zavarokhoz és a rovarok, atkák pusztulásához vezet. A fipronil 24 belül elpusztítja a bolhákat, 48 órán belül a kullancsokat. A fipronil hosszú perzisztencája a szőrzetben (legkevesebb 60 nap alkalmazást követően) elnyújtott hatást eredményez.
5.2. Farmakokinetikai tulajdonságok:
A fipronil legjelentősebb metabolitja a szulfát származéka. A hatóanyag és a metabolit a szőrzeten jól eloszlik az alkalmazást követő 1 napon belül. Mindkét vegyület (fiproni, fipronil-szulfát) szintje csökken idővel, azonban az alkalmazást követően legalább 60 napig perzisztál. A fipronil leginkább a bőr legfelső rétegében, azaz a stratum corneumban, az epidermiszben, valamint faggyúmirigyekben és a szőrtüszőkben koncentrálódik, ahonnan a bőrre és a szőrre jut hosszú, elnyújtott hatást eredményezve. Ezekből az eredményekből arra következtethetünk, hogy a parazitaölő aktivitás inkább kontakt hatás révén, mint szisztémásan érvényesül.
6. Gyógyszerészeti jellemzők:
6.1 Segédanyagok felsorolása:
Butil-hidroxianizol, Butil-hidroxitouol, Etanol, Povidon K30, Poliszorbát 80, Etil-digol
6.2 Inkompatibilitások: Nem ismertek
6.3 Felhasználhatósági időtartam:
A kiskereskedelmi csomagolású állatgyógyászati készítmény felhasználható 3 évig.
6.4 Különleges tárolási előírások:
Az eredeti csomagolásban tárolandó. Legfeljebb 30 C-on tárolandó. 6.5 A közvetlen csomagolás jellege és elemei: 1x, 3x 1,34 ml (M) polietilén tubus lecsavarható kupakkal, polivinilklorid buborékcsomagolás-lapon.
6.6 A fel nem használt állatgyógyászati készítmény vagy a készítmény felhasználásából származó hulladékok megsemmisítésére vonatkozó különleges utasítások:A fel nem használt állatgyógyászati készítményt, valamint a keletkező hulladékokat a helyi követelményeknek megfelelően kell megsemmisíteni. A készítmény és csomagolóanyaga nem kerülhet természetes vizekbe, mert veszélyes lehet a halakra és más vízi élőlényekre. A kezeléstkövető két napon belül a kezelt állatot tilos természetes vizekben úsztatni.
7. A forgalomba hozatali engedély jogosultja: United Pharma Ltd. 2162 Őrbottyán, Bajcsy-Zsilinszky u. 48. , Magyarország
8. A forgalmazásra, kiadásra és/vagy felhasználásra vonatkozó tilalmak: Állatorvosi rendelvény nélkül kiadható. Szabadon forgalmazható. Így is ismerheti: Spot On 5 ml 3 db, SpotOn5ml3db, Spot On 5ml (3 db)
Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.